Rodusta

Siperiankissa ja sen sisarrotu neva masquerade ovat lähtöisin Siperiasta. Rodun kantakissoiksi valittiin Moskovan ja Pietarin kaduilta, sekä ympäri Venäjän maaseuduilta vahvimmat ja upeimmat yksilöt. Ankarien talvisten olosuhteiden seuraksena kehittyi massiivinen, paksuturkkinen ja valpas kissa rotu. Siperiankissan järjestelmällisen jalostustyön katsotaan alkaneen vasta 1980-luvulla, mutta rotu on ollut olemassa jo kauan ennen sitä. 

Siperiankissalla ja neva masqueradella on tuuhea  turkki, ja niiden päälikarva on vettä hylkivä. Niillä on talviturkissa ollessaan muhkea kauluri, sekä villahousut. Neva masqueraden väritys eroaa siperiankissasta sillä, että nevalla on aina naamio väritys ja siniset silmät. Väritys voi olla nevalla, sekä siperiankissalla ilman valkoista tai valkoisella, kuviollinen tai kuvioton. 

Rakenteeltaan kummatkin ovat massiivisia ja vartalo on tynnyrimäinen. Jalat ovat vahva luustoiset ja tassuissa on varpaiden välissä upeat karvatupsut, häntä on tuuhea. Korvat ovat keskikokoiset ja silmissä tulisi olla hieman villi metsäkissan katse. Pää on hieman leveyttä pidempi ja poskipäät ovat hyvin kehittyneet. Urokset ovat keskimäärin 6 - 8 kg ja naaraat 4 - 6 kg. Kummatkin ovat hitaasti kehittyviä ja tarvitsevat aikaa päästäkseen täysiin mittoihin. 

Luonteeltaan siperiankissat, sekä neva masqueradet ovat hyvin seurallisia ja kaikessa mukana. Ne kiintyvät vahvasti omistajaansa ja osoittavat hellyyttä kova äänisellä purinalla ja suukoilla. Avustavat mielellään kotiaskareissa ja rakastavat kaikenlaisia leikkejä. Urokset ovat usein rauhallisia ja 'mammanpoikia'. Naaraat taas ovat aktiivisempia ja itsenäisempiä. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita